Naslovna Hleb i peciva MNOGO BOLJE OD HLEBA: Jogurt lepinje bez konkurencije

MNOGO BOLJE OD HLEBA: Jogurt lepinje bez konkurencije

10249
0
Foto: Shutterstock

Fenomenalne i uz slane i uz slatke priloge

Sastojci:

  • 550 g brašna
  • 300 ml jogurta
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ulje za prženje

Priprema:

U dublju posudu sipati jogurt, dodati šečer, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Testo staviti u najlon kesu (za zamrzivač) i ostaviti u frižider da odstoji 10 minuta. Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, formirati oblik “valjka”, i iseći na 7 delova. Svaki deo premesiti formirajući 7 loptica.

Staviti ih na tacnu i ostaviti da odstoje 5 minuta, pa svaku lopticu oklagijom razviti u krug (veličine tanjira). Ulje zagrejati i lepinje pržiti na umerenoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Gotove lepinje odlagati na papirni ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće.

Pročitajte i:  Šta će se desiti ako mesec dana jedete ovo za doručak

Služiti uz sir, ajvar, kajmak ili kao slatku varijantu uz džem, pekmez ili krem… Odlične su u svakoj kombinaciji!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: oklagija.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.