Naslovna Hleb i peciva Lako i brzo se sprema: HLEB bez brašna i kvasca, idealan ako...

Lako i brzo se sprema: HLEB bez brašna i kvasca, idealan ako ste na DIJETI (RECEPT)

5587
0
Foto: Shutterstock

Proteinska dijeta ograničava upotrebu ugljenih hidrata u ishrani, a pecivo od jaja, načinjeno bez brašna idealna je zamena za hleb u takvom jelovniku!

Sastojci:
3 jaja
100 grama sirnog namaza
1/2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli

Priprema:
U jednu činiju izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite ih u sneg. U drugu činiju stavite žumance, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu. U dobijenu smesu postepeno dodajte sneg od belanaca, pa ga polako i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu, pa je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.
Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite hlepčiće oko 25 minuta na 150 stepeni. Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, međutim ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju da budu, ali ne i zadugo. Naime, nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno staviti u posudu s hermetičkim poklopcem, pa ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će da promene teksturu i počeće da liče na hleb.
Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.
Pecivo možete da napunite i slatkim namazima, pa da ga jedete i kao desert.

Pročitajte i:  Doručak iz rerne od starog hleba (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.