Naslovna Hleb i peciva Sjajan trik koji će vam pomoći da napravite najlepše i najmekše kroasane...

Sjajan trik koji će vam pomoći da napravite najlepše i najmekše kroasane (VIDEO)

6016
0
Foto: Printscreen/YT

Kroasane možete filovati po želji. Sa kineskim štapićim pritisnite kroasane na sredini da bi oni bili pufnastistiji i vazdušastiji.

Sastojci:

  • 235 ml vode
  • 245 ml mleka
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 10 g suvog kvasca
  • 10 g vanilin šećera
  • 60 g rastopljenog putera
  • 500 g brašna
  • krem od lešnika ili po vašem izboru

Priprema: 
U posudi pomešajte vodu, mleko, šećer, vanilin šećer i kvaca. Umutite žicom, pa dodajte puter i jaja. Opet umutite. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Pustite da odmori sat vremena. Podelite testo na 2 dela. Razvaljajte u obliku pravouganika. Isecite na dugačke trouglove i premažite maslacem. Rasporedite čokoladni fil na širi deo i urolajte namazano testo samo dok ne pokrijete fil, a zatim rasecite ostatak na pola, pa nastavite sa rolanjem (pogledajte VIDEO). Kineskim štapićima pritisnite sredinu i stavite kroasane na pleh obložen pek papirom i premažite maslacem. Pecite 25 minuta na 180°C. Gotove kroasane pospite šećerom.

Pročitajte i:  GASPAĆO: Hladna supa od paradajza gotova za 15 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.