Naslovna Hleb i peciva Italijansko jelo koje će vas oduševiti: Sendviči sa mocarelom

Italijansko jelo koje će vas oduševiti: Sendviči sa mocarelom

1095
0
Foto: Shutterstock

Tradicionalno, ovo jelo je nastalo u Italiji kako se ne bi bacali ostaci hrane: stari hleb, već napola presušena mocarela. To bi uvaljali u brašno, jaje i ispržili. Ponekad bi dodavali filete inćuna ili šunku.

Sastojci:

2 kuglice (250 g) mocarele
4 kriške hleba
1 šoljica (125 g) brašna
1 jaje
60 ml mleka
so
biber
500 ml ulja (za prženje)

Priprema:
Narežite mocarelu na kriške debljine oko 1 cm i pustite da se dobro ocede. Kriške hleba prerežite na pola, tako da dobijete 8 kriški (svakako im maknite koricu). U široku, plitku posudu stavite brašno. U drugoj posudi, razmutite jaje, dodajte mu mleko, prstohvat soli i biber. Kriške mocarele isušite sa ubrusom, pa ih stavite između dve kriške hleba. Pazite da ne vire iz hleba. Prvo umočite rubove sendviča u brašno, zatim u jaje, nakon toga ostatak sendviča opet u brašno, pa jaje. Zagrejte ulje. Sendviče pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Pažljivo ih okrenite i nastavite prženje. Izvadite ih na ubrus da se upije višak masnoće. Poslužite toplo.

Pročitajte i:  Danas je Vaskršnji utorak: Evo šta bi valjalo da uradite trećeg dana Uskrsa

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.