Naslovna Hleb i peciva IDEALNO MEKI I HRSKAVI: Domaći hlepčići sa kimom i susamom

IDEALNO MEKI I HRSKAVI: Domaći hlepčići sa kimom i susamom

5841
0
Foto: Shutterstock

Kad ih jednom probate stalno ćete ih praviti.

Potrebno je:

400 g crnog  brašna
200 g belog brašna
400 ml vode
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika smeđeg šećera
2 kašičice soli
1 kockica kvasca
1 kašičica šećera

pospite kimom i susamom

Priprema

U toloj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti obe vrste brašna, dodati ulje, šećer, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Zamešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.

Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu podlogu i podeliti ga na deset delova. Od svakog dela napraviti pogačicu (hlebčić). Napravljene hlebčiće poređati u pleh, preko pek papira (pleh, vel. 30x40cm) i ostaviti da narastu.

Pročitajte i:  Slatko zadovoljstvo: Pužići sa cimetom i kakaom (VIDEO)

Rernu uključiti na 200 stepeni. Narasle hlebčiće premazati vrelom vodom i staviti u zagrejanu rernu. Zatim se rerna smanji na 180 stepeni i ispeći hlebčiće. Ispečene hlebčiće izvaditi, premazati toplom vodom, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade, pa ih poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.