Naslovna Hleb i peciva Hleb s tikvicama

Hleb s tikvicama

163
0
hleb_od_tikvica_cl.jpg
Sastojci:

500 g tikvica
380 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
2 kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog orašćića
kašičica soli
2 jajeta
200 g belog šećera
100 g smeđeg šećera
3/4 šolje maslinovog ulja
2 kašičice ekstrakta vanile

1. Rernu zagrejte na 180 C.

2. Odstranite peteljku i donji deo tikvice i izrendajte ih u krpu. Dobro pritisnite da izbacite što više tečnosti iz tikvica.

3. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine.

4. U  posebnoj posudi umutite jaja i dodajte šećer, maslinovo ulje i ekstrakt vanile.

5. Dodajte izrendane tikvice smesi s brašnom, a zatim dodajte i smesu s jajima. Sve dobro promešajte.

6. Smesu sipajte u pleh za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 45-50 minuta. Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Sačekajte da se pecivo hladi 10 minuta, pa ga onda izvaditte iz pleha.

Inicijalizacija u toku...