Naslovna Hleb i peciva MEKANA I UKUSNA POGAČA: Za 30 minuta ispecite hleb koji može da...

MEKANA I UKUSNA POGAČA: Za 30 minuta ispecite hleb koji može da traje 2 dana

5201
0
Foto: Cooking

Pogača spremljena na ovaj način je toliko mekana da ćete je pojesti odmah. Još ako je jedete vruću sa kajmakom i domaćim ajvarom, nema većeg užitaka.

Sastojci:

  • 500 g brašna (tip 500)
  • 300 ml vode
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja + za premazivanje
  • 1-2 kašičice soli
  • susam

Priprema: 
U posudi izdrobite kvasac sa kašičicom brašna i šećera i pomešajte sa 30 ml tople vode. Ostavite da kvasac nadođe, pa dodajte prosejano brašno. Dodajte so, ulje i preostalu vodu. Umutite mikserom testo, a zatim ga premažite sa malo ulja i pokrijte provdinom folijom. Ostavite testo sat vremena na toplom. Podelite testo na 2 dela i svaki razvucite u obliku pravouganika, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Bockajte nauljenim prstima testo (pogledajte VIDEO). Pospite susam. Pokrijte i ostavite još 10 minuta da odmori. Pecite na 200°C 20-30 minuta.

Pročitajte i:  Preukusne domaće kiflice sa sirom i šunkom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: cooking.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.