Naslovna Hleb i peciva Hleb od griza koji osvaja na prvi zalogaj

Hleb od griza koji osvaja na prvi zalogaj

3437
0
Foto: Shutterstock

Idealno pecivo za doručak ili večeru.

Sastojci:

500 griza
30 g kvasca
2 kašike brašna
pola šolje maslinovog ulja
pola kašičice soli
1 žumance
voda

Priprema:
U dubokoj posudi pomešati griz, brašno i kvasac pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodati vodu i zamesiti elastično testo.
Mesiti jako desetak minuta, nakon toga podeliti na dva ili četiri dela, u zavisnosti koliki želite da budu hlepčići.
Loptice testa razvući u okrugle hlepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.
Nakon što narastu, premazati žumancetom pomešanim sa malo vode ili mleka i peći u dobro zagrejanoj rerni.
Proveriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle. Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečene hlepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople.

Pročitajte i:  Belgijski vafl: Poslastica za najfiniji doručak

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.