Naslovna Hleb i peciva HLEB BEZ KVASCA: Recept za domaće pecivo za čiju pripremu vam treba...

HLEB BEZ KVASCA: Recept za domaće pecivo za čiju pripremu vam treba 10 minuta, a JEDAN SASTOJAK ga čini posebno ukusnim

4774
0
Foto: Printscreen/YT/Recepttura

Obradujte svoje najmilije ovim ukusnim hlebom koji se pravi sa sodom bikarbonom umesto sa kvascem i sa jogurtom. Vama za pripremu treba svega 10 minuta, a za pečenje 35. Krajnji rezultat je hleb hrskave korice i mekane unutrašnjosti. Na njega možete da namažete paštetu od čvaraka, a recept pročitajte OVDE.

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 400 ml jogurta (može i kiselo mleko ili mlaćenica)

Priprema:
U posudu sipajte brašno. Zatim dodajte sodu bikarbonu, so i šećer, pa promešajte. Sipajte 200 ml jogurta i umesite testo. Zatim dodajte ostatak jogurta. Opet zamesite testo u što manje pokreta (ako se testo predugo mesi pečeni hleb će biti žilav).
Sipajte brašno na radnu površinu, pa premesite testo i napravite željeni oblik. Stavite hleb u tepsiju obloženu pek papirom i nožem
napravite proreze na vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 35 minuta. Ostavite hleb da se ohladi pre rezanja.

Pročitajte i:  BEZ PEČENJA I BEZ KUVANJA: Torta sa kupinama i plazmom koja se brzo priprema (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepttura 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.