Naslovna Hleb i peciva Domaći hleb za koji vam treba samo 10 minuta

Domaći hleb za koji vam treba samo 10 minuta

3127
0
Foto: Shutterstock

Nema ničeg lepšeg nego kad vas probudi miris domaćeg hleba.

Sastojci:

300 g brašna
10 g suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
180 ml gazirane mineralne vode
3 kašike ulje

Priprema:
Gaziranu mineralnu vodu zagrejati (da bude mlaka), dodati šećer, suvi kvasac i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati.
Potom dodati rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo. Testo rastanjiti pouljanim rukama (ne tanjiti oklagijom već pouljanim rukama rastanjiti testo). Pekač (ili manju tepsiju) premazati uljem, posuti brašnom i staviti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Viljuškom napraviti šare (izbockati testo).
Rernu zagrejati na 250°C, pa smanjite na 180°C i pecite pogaču 15 minuta.
Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi (desetak minuta).

Pročitajte i:  Bakin rolat sa džemom od kajsija (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: oklagija.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.