Naslovna Hleb i peciva Domaći hleb (ovo je najbolji recept)

Domaći hleb (ovo je najbolji recept)

369
0
img20150102124502.jpg
Sastojci:

Potrebni sastojci: Kocka kvasca Kašičica šećera ¼ šolje tople vode 1 jogurt Prstohvat đumbira u prahu ¼ šolje putere, otopljenog Malo soli 1/2 kesice praška za pecivo 6 šolja belog brašna

Izmešajte đumbir, kvasac, šećer i vodu pa ostavite da se kvasac digne, oko pet minuta. U posebnoj posudi pomešajte , so, pecivo jogurt i sve umešajte u posudu sa kvascem.
U tu smesu dodajte tri šolje brašna i počnite mešati, lagano da se svi sastojci sjedine. Nakon toga umešajte puter pa polako dodavajte preostale tri šolje brašna da dobijete glatko testo.
Testo umesite i stavite u posudu koju ste prethodno premazali sa malo ulja. Sa uljem premažite i testo, pokrijte čistom krpom i ostavite da nadolazi 1 ½ sat.
Kad je hleb nadošao, vreme je da ga premesite. Izvadite testo iz posude, podelite ga na dva dela i oblikujte dve vekne i stavite ih u dva kalupa za hleb. Testo ponovo pokrijte krpom i ostavite još 45 minuta.
Dok testo ponovo nadolazi, uključite rernu da se greje na 200C.
Kad je hleb narastao i drugi put, malo ga posecite na 2-3 mesta kao na slici stavite ga u rernu i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni, možete ga prekriti folijom za vreme pečenja da ne dobije boju, prerano.
Nakon 45 min. izvadite hleb iz rerne i premažite otopljenim puterom pa ostavite da se malko prohladi, prvo u kalupima, 10 minuta, a zatim na kuhinjskoj žici. Miriše cela kuća…
Prijatno želi Vam
Najsladji blog

Inicijalizacija u toku...