Naslovna Hleb i peciva Domaće pecivo: Kajzerice sa susamom

Domaće pecivo: Kajzerice sa susamom

4681
0
Foto: Shutterstock

Mekano pecivo koje možete jesti uz svaki obrok.

Sastojci:

  • 1/2 l mleka
  • 200 g svinjske masti
  • 1 kg brašna
  • kesica suvog kvasca
  • susam
  • so

Priprema:

1. Malo zagrejte mleko, dodajte razmućenu mast i kvasac. Ostavite da odstoji i kvasac nadođe.

2. U brašno stavite kašiku soli i dodajte nadošli kvasac, zamesite testo, pokrijte ga salvetom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči.

3. Testo stavite na dasku za mešenje testa posutu brašnom, pa ga izmesite i podelite na 30 loptica.

Pročitajte i:  Da li znate: Evo kada se stavljaju ukrasi na slavski kolač

4. Pleh podmažite masnoćom, svaku lopticu uvaljajte u susam, poređajte u pleh i pustite da se odmaraju na toplom pola sata.

5. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi. Služite tople.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.