Naslovna Hleb i peciva Domaća pogača mekana kao sunđer (RECEPT)

Domaća pogača mekana kao sunđer (RECEPT)

27591
0
Foto: Serpica.net

Pogača koja se topi pod prstima, mekana kao sunđer.

Sastojci:

– pola kocke kvasca
– 200 ml vode (mlaka)
– 100 ml ulja
– 100 ml mleka
– 2 kašičice šećera
– 1 kašičica soli
– 500 – 600 g brašna

Priprema:

Umešajte kvasac, šećer i tečne sastojke. Dodajte 400 g brašna pa varjačom izmutite postepeno dodavajući još brašna. Testo je meko i lepljivo, tako treba da bude. Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta. Na ruku stavite malo ulja i nadošlo testo premesite, nauljite tepsiju pa ga izručite u nju. Rukom poravnajte i oblikujte. Ostavite da stoji oko 15 minuta za to vreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pre pečenja pogaču posolite. Peče se oko 30 minuta. Pečenu prekrijte krpom i ostavite tako 5 minuta. Poslužite dok je topla a i sutradan je fina i meka. Prijatno.

Pročitajte i:  Ukusno i brzo: Pletenica sa kačkavaljem i pečenicom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.