Naslovna Hleb i peciva BOLJE NEGO IZ PEKARE: Originalan recept za BAVARSKE PERECE

BOLJE NEGO IZ PEKARE: Originalan recept za BAVARSKE PERECE

3371
0
Foto: Profimedia

Najukusnije testo koje ste do sada probali.

Za 12 komada

Testo

  • 1/3 pakovanja kvasca
  • kašika žutog šećera
  • kašičica soli
  • 3 dl vode
  • 500 g brašna
  • kesica sode bikarbone
  • kašika mlečnog margarina
  • 30 g krupne morske soli
  • 1 l vode za kuvanje

Sirni namaz

  • 100 g bavarskog sira sa plavom plesni
  • kašika margarina
  • 2 kašike sirnog namaza
  • 0,3 dl piva
  • ½ kašičice paprike
  • ½ kašičice bibera
  • vlašac po ukusu

Način pripreme

1. U šolju tople vode staviti kvasac šećer i so da kvasac “proradi”. Zamesiti testo i ostaviti da naraste, oko 30 minuta.

2. U plitkom loncu zagrejati litar vode u kojoj se ratopi soda bikarbona.

3. Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 12 jednakih delova. Od svakog dela napraviti “glistu” dužine 50 cm. Oblikovati u perecu i svaku potopiti u rastvor sode bikarbone, posuti krupnom solju. Ostaviti na plehu 10-15 minuta.

Pročitajte i:  Savršeno i kremasto: Fil sa keksom za oblaganje torte (VIDEO)

4. Perece peći u rerni na 230 stepeni, 10 do 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih iz rerne i premazati rastopljenim margarinom.

5. Sve sastojke za sirni namaz staviti u posudu, pa ih štapnim blenderom dobro sjediniti i začiniti. Servitati dekorisano mladim lukom i svežim začinskim biljem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastronomad.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.