Naslovna Hleb i peciva Iskoristite ostatke starog hleba za ukusan obrok: Punjeni hleb sa spanaćem, jajima...

Iskoristite ostatke starog hleba za ukusan obrok: Punjeni hleb sa spanaćem, jajima i sirom (VIDEO)

2037
0
Foto: serpica.net

Recept za punjeni hleb sa spanaćem, sirom i jajima. Može biti doručak, ručak ili večera.

Sastojci i priprema:

  • 1 vekna hleba
  • 300 – 400 g spanaća
  • 4 jaja
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kutija zdenka sira ili 200 – 300 g krem sira, pavlake, sitnog sira…

Za premaz hleba:

  • 3-4 kašike ulja
  • 1 čen belog luka
  • pola veze peršunovog lišća (može i suvo ili bosiljak)
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
    Izmešati.

Isecite hleb na 5 delova, izdubite sredinu, neka dno ostane da fil ne iscuri. Premažite koricu hleba premazom. Skuvati spanać, usitniti ga. Umutiti jaja, dodati spanać, ulje, so, i sredinu hleba. Puniti ovim filom korpice od hleba. Odozgo staviti sir, još malo premazati gornju stranu hleba i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Jede se dok je vruće uz mlečne i suhomesnate proizvode, uz krišku limuna…A kada se ohladi mogu se iseći dekorativni, manji komadi za posluženje gostiju. Prijatno!

Pročitajte i:  Napravite domaće bajadere za samo 20 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Serpica.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.