Naslovna Glavno jelo ZDRAV I HRANLJIV RUČAK: Jesenja muska od povrća

ZDRAV I HRANLJIV RUČAK: Jesenja muska od povrća

3649
0
Foto: Profimedia

Ukusna i hranljiv ručak za celu porodicu.

Potrebno je: 

  • 500 g bundeve
  • 500 g krompira
  • 3 veće paprike
  • 250 g španata (španaća)
  • malo ulja
  • malo soli
  • malo suvog začina od povrća

Za prelivanje:

  • 2 jaja
  • 1 pavlaka
  • 2 čena belog luka
  • malo soli
  • malo suvog začina od povrća

Priprema: 

Bundevu i krompir očistiti i iseći na kockice. Papriku iseći na rezance. Povrće izmešati, osoliti i nauljiti, a potom preručiti u vatrostalnu činiju i poklopljeno peći u rerni 15 min dok povrće ne omekša.

U međuvremenu, španat očistiti, oprati i probariti (blanširati) u šerpi sa malo vode. Ocediti višak vode i naseckati španat na sitno. Iz rerne izvaditi povrće koje se do sada već skuvalo. Pobacati španat od gore, po želji sve opet izmešati dosoliti.

Pročitajte i:  Zbog čega jaja ne treba držati u vratima frižidera

Napraviti preliv za musaku. Umutiti jaja sa pavlakom, naseckati ili izgnječiti beli luk, pa blago posoliti. Sve dobro izmešati i preliti preko musake, od gore posuti mešavinom začina od povrća, pa činiju protresti da preliv prođe u dubinu kroz povrće.

Musaku vratiti u rernu još 10-tak minuta, dok se jaja i pavlaka ne ispeku.

Jesenju musaku poslužite toplu, na primer nakon jesenje čorbice od krompira ili krem čorbe od bundeve. Možete je kombinovati sa španatom ili mesom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stasekuva.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.