Naslovna Glavno jelo Zapečene tikvice s jajima: Ručak prste da poližeš

Zapečene tikvice s jajima: Ručak prste da poližeš

23466
0
Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate ideju šta biste za ručak ovih dana, evo jednog jednostavnog, a ukusnog recepta.

Sastojci:

2 veće tikvice

3 paradajza

2 paprike

so i biber po ukusu, malo mirođije

70 g kačkavalja

50 g pavlake za kuvanje

2 jaja

Priprema:

Operite povrće veoma dobro i isecite ga na kriške. Poređajte ga u posudu za pečenje podmazanu uljem, pod nagibom i u krug, ređajući redom tikvicu, paradajz i papriku.

Poređano povrće pospite solju, biberom, mirođijom i rendanim kačkavaljem.

Pročitajte i:  Desert koji osvaja na prvi zalogaj: Parfe kocke (VIDEO)

U posebnoj posudi pomešajte umućena jaja s mlekom, dodajte pavlaku, a zatim i so i biber po ukusu.

Lepo sjedinite, prelijte jelo smesom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Brzo, lako i ukusno!

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.