Naslovna Glavno jelo Vlasinska mućkalica: Tradicionalno jelo od svinjetine i pileće džigerice

Vlasinska mućkalica: Tradicionalno jelo od svinjetine i pileće džigerice

118
0
gulas.jpg
Sastojci:

1 kg svinjskog mesa od vrata i 350-500 g pileće džigerice

4 -5 glavica krupnog crnog luka i 3-4 praziluka

10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika

500 g očišćenog paradajza

2 glavice belog luka

2 -3 suve paprike

soli po ukusu

1,5 dl ulja

1. Meso uvaljati u začin, iseći na deblje šnicle, pa zatim na srednje krupne kocke. Ispeći na roštilju (može i na roštiljskom tiganju), najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.

2. Džigericu obariti i izgnječiti.

3. U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu. Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.

4. Kad je luk upržen, dodati džigericu, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk. Dinstati dok ne ispari tečnost.

Pročitajte i:  Ukusna i hrskava piletina sa susamom: Sprema se u rerni za manje od pola sata! (RECEPT)

5. Dodati svinjsko meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se sve ne pretvori u kompaktnu masu. Začiniti, i dobro zaljutiti po ukusu.

6. Ako imate, najbolja je kad se služi uz ovčije kiselo mleko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: juznasrbija.info

Inicijalizacija u toku...