Naslovna Glavno jelo Ukusan ručak: Ćuftice od piletine i tikvica

Ukusan ručak: Ćuftice od piletine i tikvica

3950
0
Foto: Shutterstock

Odličan vikend ručak, ukusan, a brzo gotov.

Sastojci:

Za ćuftice

pileće grudi – 1 komad
tikvica – 1 komad, mala
jaje – 1 komad
hleb – 1 kriška
sveže mleko – za natapanje hleba
so
biber
luk – 1 komad
beli luk – 1 čen
peršun – svež
mirođija – sveža
origano
senf – 1 kašičica
soda bikarbona – 1 kašičica

Za sos od belog luka  

kiselo mleko – 125 g
majonez – 1 kašika
krem sir – 1 kašika
beli luk – 2 čena
so
mirođija
luk – u prahu

Priprema:

Tikvicu operite i narendajte

Stavite je u veliku posudu. Sameljite pileće meso u mleveno meso. Isecite luk, beli luk, peršun i mirođiju na sitno. Dodajte u posudu.

Natopite krišku hleba u svežem mleku. Stavite preostale začine i sastojke.

Pročitajte i:  Svima omiljeno jelo sa novim ukusom: Gibanica gužvara sa tikvicama

Zamesite mleveno meso za ćuftice. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Izvadite, oblikujte ćuftice sa tikvicama, uvaljajte u brašno i ispržite na srednjoj ringli sa obe strane. Izvadite na kuhinjski ubrus.

Napravite sos od belog luka, stavljajući kiselo mleko, majonez i krem sir u posudu. Izgnječite beli luk presom za beli luk. Dodajte so, mirođiju na sitno i luk u prahu. Promešajte žicom.

Servirajte ćuftice od piletine i tikvica sa sosom od belog luka u odgovarajućem tanjiru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.