Naslovna Glavno jelo Ukusan doručak koji vraća u detinjstvo: Kačamak sa čvarcima i pavlakom

Ukusan doručak koji vraća u detinjstvo: Kačamak sa čvarcima i pavlakom

388
0
Foto: Kod bake u gostima

Baka savetuje kako da napravite dobar kačamak.

Sastojci:

kukuruzno brašno
voda za kuvanje kačamaka
so
ulje
1 glavica crnog luka ili 2 struka mladog
malo sitnih čvaraka
100 g sira
200 g pavlake, kiselog mleka ili jogurta

Priprema:
U vodu staviti soli, pa kad provri dodavati brašno i mešati da nema grudvica. Kačamak ne sme da bude jako tvrd. Kuvati (ili peći) oko 5-6 min. Skloniti sa ringle. Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati čvarke. U činiju na dno staviti pavlaku, kajmak, kiselo mleko ili jogurt (šta god da imate), pa viljuškom skidati kačamak sa varjače. Dodati pavlaku, pa čvarke i sir, pa opet kačamak i tako redom dok se ne utroši. Odozgo staviti čvarke i sir. Služiti toplo.

Pročitajte i:  NAPRAVITE SAMI: Domaći gusti jogurt od samo 2 sastojka!!!

Napomena:

Vodu staviti onoliko koliko želite da spremite kačamaka. Ja sam stavila 1/2 l i dodavala brašna da bude gusto, ali ne previše. Pogledajte u VIDEU:

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kodbakeugostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.