Naslovna Glavno jelo Turski specijalitet: Tanke lepinje sa mlevenim mesom

Turski specijalitet: Tanke lepinje sa mlevenim mesom

3449
0
Foto: Shutterstock

Ako vam treba brzo i jednostavno jelo onda je ovo idealan recept.

Sastojci:

460 g brašna
7 g kvasca
45 ml maslinova ulja
2 kašičice soli
300 ml tople vode
500 g mlevenog mesa
30 ml maslinova ulja
2 velike glavice luka
3 čena belog luka
2 paradajza
15 ml paradajz koncentrata
300 ml vode
peršun
so
biber
jogurt

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte so, biber i kvasac. Pomešajte maslinovo ulje i toplu vodu, pa zamesite testo. Ako je previše lepljivo, dodajte još brašna. Testo mora biti meko. Ostavite na toplom pokriveno krpom da se naraste nekih 45 minuta i udvostruči se.
Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani luk i beli luk, pa nakon nekoliko minuta ubacite mleveno meso. Pržite mešajući oko tri minuta, pa dodajte paradajz, koncentrat paradajza i vodu, pa začinite solju i biberom. Poklopite, pa dinstajte na laganoj vatri oko pola sata. Dodajte peršun.
Testo podelite na 11 loptica, otprilike veličine mandarine. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte loptice na veličinu od oko 23 cm. Pobrašnite svaku lepinju da se ne zalepe i pokrijte ih čistom vlažnom krpom da se ne osuše.
Ispecite svaku lepinju na tiganju bez ulja dok se ne počnu pojavljivati mehuri, pa ih složite na tanjir. Na lepinje možete staviti nadev, pa slagati jednu na drugu kao lazanje ili svaku poslužiti zasebno s nadevom. Dodajte jogurt i uživajte.

Pročitajte i:  Kako da znate da li je mleveno meso pokvareno

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: punkufer.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.