Naslovna Glavno jelo TRADICIONALNI ZIMSKI RUČAK: Kupus na banatski način

TRADICIONALNI ZIMSKI RUČAK: Kupus na banatski način

6828
0
Foto: Shutterstock

Ukusan i hranljiv ručak koji ćete rado spremati.

Sastojci:

  • crni luk
  • kupus, kiseli
  • slanina
  • ljuta i slatka paprika
  • biber
  • mast
  • svinjsko meso

Način pripreme

Evo predloga za zimske dane – nije sarma, nije podvarak, al je ukusno i izdašno banatsko jelo.

Glavicu od 2-2,5 kilograma iseći na kocke, naliti hladnom vodom i staviti da se kuva oko sat vremena.

U međuvermenu, u široj šerpi na masti izdinstati dve glavice crnog luka (bez dolivanja vode, jer onda se luk kuva i menja ukus jelu), pa kad je postao staklast, dodati mu na kocke isečeno meso, najlepše je od vrata ili plećke, nastaviti prženje još desetak minuta, pa potom dodati suvu slaninu, količinu po želji, kašičicu tucane ljute papričice, ko ne voli, samo običnu, biber i dodati onaj kupus koji se kuvao, može sa vodom u kojoj se kuvao ako nije mnogo kiseo, dobro promešati, poklopiti i na tihoj vatri krčkati naredna dva sata.

Pročitajte i:  27. Svetska Slaninijada

Ovo je izuzetno lepo jelo i može se spremati u zemljanom sudu. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: krstarica.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.