Naslovna Glavno jelo Tikvice punjene nadevom za picu spremne za pola sata

Tikvice punjene nadevom za picu spremne za pola sata

6135
0
Foto: Shutterstock

Proveren recept za uspeh – omiljeno povrće punjeno pica nadevom.

Sastojci:

  • 4 velike tikvice
  • 1 konzerva seckanog pelata
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • origano
  • so
  • 2 šolja izrendane mocarele
  • 1 šolja mini kobasice (ili po želji)
  • seckani sveži bosiljak, za dekoraciju

Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Tikvice presecite na pola po dužini i izvadite sredinu. Zatim u tiganj sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno seckan beli luk. Kad se malo proprži dodajte tikvice i pelat. Posolite i pospite origano. Kuvajte dok sve lepo ne omekša. U tepsiju stavite tikvice, zatim sipajte sos, pa dodajte mocarelu i mini kobasicu. Pecite nekih 15 minuta. Ukrasite bosiljkom.

Pročitajte i:  Da li pripadate grupi ljudi koja treba da izbegava beli luk?

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.