Naslovna Glavno jelo TAJLANDSKA KUHINJA: Pržena piletina sa bademima (RECEPT)

TAJLANDSKA KUHINJA: Pržena piletina sa bademima (RECEPT)

953
0

Sastojci:

60 g ulja
500 g belog pilećeg mesa
3 čena belog luka
80 g crnog luka
40 g ljute papričice
40 g mladog luka
80 g proprženog badema
3 kašike soja sosa
2 kašike šećera
1 dl pileće supe
2 kašičice skroba

Priprema

1. Ulje zagrejte, dodajte komadiće mesa i mešajući brzo propržite.

2. Dodajte sitno sečen beli luk, luk, papričicu, mladi luk i grubo istucane bademe i sve dobro promešajte, pa pržite 3 minuta.

Pročitajte i:  PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Musaka sa tikvicam i piletinom

3. Dodajte soja sos, šećer i biber.

4. U supi rastvorite skrob, prelijte i kratko prokuvajte dok se sos ne zgusne. Servirajte odmah.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvajsam.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.