Naslovna Glavno jelo Svečani ručak: Teleće pečenje u bešamel sosu

Svečani ručak: Teleće pečenje u bešamel sosu

1529
0
Foto: Shutterstock

Teletina sa mešavinom raznih začina oduševiće i najinstančaniji ukus.

Sastojci:

1 kg teletine za pečenje
so
3 kašike vinjaka
2 glavice crnog luka
pola veze zeleni
3 kašike ulja
4 karanfilića
manja šipka cimeta
6 zrna bibera
500 ml mleka
biber
2-3 kašike skroba

Priprema:
Meso oprati i istrljati solju i vinjakom. Crni luk oljuštiti i iseckati, zelen oprati, očistiti i iseckati. Ulje zagrejati u posudi za pečenje mesa i meso propržiti sa svih strana da
porumeni. Zatim dodati šipku cimeta i zrna bibera. Mešajuci polako doliti mleko, posudu poklopiti i na tihoj vatri dinstati oko sat i po. Izvaditi meso, ostaviti na toplom mestu. Sok od pečenja propasirati, umešati skrob, prokuvati da se sos lepo zgusne, po ukusu začiniti solju i biberom. Meso iseći na lepe komade, po želji služiti sa dinstanim brokolijem, paradajzom i kuvanim tankim rezancima.

Pročitajte i:  Napavite tradicionalni španski ručak: Paelja sa piletinom i gamborima

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.