Naslovna Glavno jelo Svakako je volimo, ali sa dodatkom povrća je još ukusnija: Musaka

Svakako je volimo, ali sa dodatkom povrća je još ukusnija: Musaka

5261
0
Foto: Shutterstock

Tradicionalni recept za musaku uz dodatak povrća.

Sastojci:

1 kg krompira
500-700 g svinjskog mlevenog mesa
3 kašike ulja
1 crvena paprika
1 šargarepa
1 glavica luka
2 kašičice mlevene paprike
4 jaja
4 kašike kiselog mleka
so
biber po ukusu

Priprema:
Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama. Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so. Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.

Pročitajte i:  5 saveta koja će pomoći da vam gulaš uvek uspe

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.