Naslovna Glavno jelo Šumadijska boranija: Recept za tradicionalan ručak na drugačiji način

Šumadijska boranija: Recept za tradicionalan ručak na drugačiji način

8159
0
Foto: Shutterstock

Ovako se boranija pravi u Šumadiji.

Sastojci:

  • 500 g svinjskog vrata
  • 300 g boranije
  • 500 g paradajza
  • 250 g maslaca
  • kašika brašna
  • kocka za supu
  • veza peršuna
  • stručak čubra (začinska biljka)
  • so, biber

Priprema:

1. Prokuvajte 2 l vode, posolite čim provri i dodajte meso sečeno na manje komade. Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta.

2. Za to vreme operite boraniju, prepolovite je, dodajte mesu i kuvajte još 20 minuta. Dok se kuvaju meso i boranija, paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na manje komade, pa zajedno sa čubrom i kockom za supu dodajte boraniji i mesu. Kuvajte sve dok boranija potpuno ne omekša.

Pročitajte i:  Kako da napravite domaće slatko od kajsija

3. Posebno umutite maslac i brašno, pa žicom umešajte u vrelo jelo. Kad se zgusne, sklonite s vatre, pobiberite i po želji pospite seckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.