Naslovna Glavno jelo Spreman za manje od 10 minuta: Četiri predloga za ukusan doručak (RECEPTI)

Spreman za manje od 10 minuta: Četiri predloga za ukusan doručak (RECEPTI)

1103
0
Foto: Shutterstock

Doručak svima predstavlja izazov, jer stalno treba osmišljavati nove recepte koje će se dopasti ukućanima.

Zbog toga smo za vas izdvojili 4 brza, ukusna i hranljiva recepta koji su spremni za manje od 10 minuta.

  1. Ovsena kaša

Ona je uvek odličan izbor jer sa njom možete eksperimentisati. Baza je ista, ali dodatke možete stavljati po svom ukusu, i uvek drugačije.

Recept: U šerpu sipajte čašu vode ( ili mleka po izboru), zatim dodajte 3 supene kašike ovsenih (ili drugih) pahuljica i kuvajte do željene gustine. Što se duže kuva, kaša će biti gušća. Nakon toga prebacite kašu u činiju i dodajte izgnječenu bananu i kašiku nisko masnog sira po želji, sve lepo umešajte i odozgo pospite bademima ili lešnicima, ili crvenim bobičastim voćem. Prijatno.

    2. Kajgana sa paprikom i spanaćem

Recept: Na maslinovom ulju propržite manju crvenu papriku isečenu na koskice, dodajte joj malo soli da omekša. Zatim dodajte 2 jajeta, sveži beli nisko masni sir i šaku spanaća. Sve lepo umešajte i pržite dok se jaja dovoljno termički ne obrade. Servirajte.

Pročitajte i:  Tope se u ustima: Pogačice sa sirom (VIDEO)

      3. Palenta sa sirom i jajetom

Recept: U šerpu sipajte čašu vode, zatim dodajte kukuruzi griz i mešajte i kuvajte do željene gustine. Dodajte rendani kačkavalj i začine pa sve lepo umešajte i prebacite u činiju. Zatim ispržite jaje na oko i stavite odozgo. Kao prilog možete dodati rukolu ili mladi luk.

4. Voćni smuti

Recept: U blender stavite iseckanu jabuku, višnje ( možete i bananu), niskomasni sir, cimet, urme za slatkoću, lanene semenke i sve to prelijete vodom. Umutite.

Prijatno i uživajte u doručku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.