Naslovna Glavno jelo Španski omlet sa krompirom i čorizo kobasicom

Španski omlet sa krompirom i čorizo kobasicom

693
0
Foto: Shutterstock

Za ovaj ukusan doručak vam ne treba više od 20-ak minuta.

Sastojci:

10-ak kolutova čorizo kobasice
3 kašike maslinovog ulja
1 kuvani krompir
1 manja glavica crvenog luka
5 jaja
so, biber
list peršuna
30g kačkavalja

Priprema:
Kuvani krompir narezati na tanje šnite. U ugrejan tiganj dodati ulje i kobasicu, pa propržiti da kobasica poprimi rumenu boju sa svih strana. Prženu kobasicu izvaditi iz tiganja i prebaciti na tanjir sa papirnim ubrusom. Na istoj masnoći propržiti kolutove luka dok ne omekšaju. Penasto umutiti jaja, začiniti, pa ravnomerno razliti preko proprženog luka. Odozgo poređati kobasicu i krompir, pa sačekati dok omlet ne porumeni po rubovima (nikako da postane suv i sunđerast). Posuti sitno seckanim listom peršuna i poslužiti uz domaći hleb.

Pročitajte i:  Španska pita na bakin način (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posaljirecept.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.