Naslovna Glavno jelo Špageti milaneze sa pohovanom piletinom: Džejmijev recept za ukusan i jednostavan ručak

Špageti milaneze sa pohovanom piletinom: Džejmijev recept za ukusan i jednostavan ručak

872
0
Foto: Shutterstock

Ako volite italijansku kuhinju i u potrazi ste za brzim ručkom – naišli ste na idealan recept!

Počastite se i vi ovim jednostavnim jelom čija priprema traje samo 40-ak minuta.

Sastojci:

2 čena belog luka
sveži bosiljak
maslinovo ulje
400 g pelata
300 g pilećih prsa
100 g brašna
2 velika jaja
100 g prezli
30 g parmezana
150 g špageta

Priprema:
Očistite beli luk i naseckajte ga. Skinite listove bosiljka, a peteljke sitno naseckajte. U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte beli luk i peteljke bosiljka. Mešajte dva minuta, dok beli luk ne poprimi zlatnu boju. Dodajte pelat u tiganj i zgnječite ga varjačom. U konzervu pelata ulijte vodu i prelijte u tiganj. Začinite i pustite da se krčka pola sata, dok ne postane gusto. Pileća prsa istucite na debljinu od 5 milimetara. Pripremite tri male posudice. U prvoj izmutite dva jaja, u drugu dodajte brašno, a u treću prezle i parmezan. Piletinu prvo umočite u brašno, potom u jaja, a na kraju u smesu parmezana i prezli. U drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pecite piletinu 3–4 minuta sa svake strane. Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju, procedite ih i ubacite u sos od paradajza. Po potrebi u sos dodajte i malo vode od kuvanja. Servirajte piletinu sa špagetama i listovima bosiljka.

Pročitajte i:  Jednostavna priprema pikantne pite (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.