Naslovna Glavno jelo Sočan iznutra, a hrskav spolja: Sendvič sa sirom i šampinjonima

Sočan iznutra, a hrskav spolja: Sendvič sa sirom i šampinjonima

506
0
Foto: Shutterstock

Doručak koji će vas oboriti sa nogu svojim savršenim ukusom.

Sastojci:

4 kašike maslaca
1 kašika maslinovog ulja
800 g pečuraka
1 manji luk
1 čen belog luka
1 kašika belog vina
4 kriške hleba
4 kriške sira
peršun
so
biber

Priprema:
Zagrete ulje i dve kašike maslaca u tiganju. Kad se pojave mehurići, dodajte pečurke. Kuvajte nekoliko minuta bez mešanja, a onda pomešajte tako što ćete prebaciti pečurke s dna posude na vrh.
Kuvajte dok se ne karamelizuju. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekšaju. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i vino, kuvajte dok vino ne ispari, začinite, pa sklonite sa ringle. Ostatkom maslaca premažite kriške hleba s obe strane. Na tako premazanu krišku stavite sir, pečurke, još sira, pa sve preklopite drugom kriškom hleba. Ponovite postpupak s ostatkom sastojaka. Tiganj prvo dobro zagrejte, a zatim na njega stavite sendviče. Pecite na laganoj vatri dok ne dobiju hrskavu koricu, preokrenite kako bi se zapekli i s druge strane. Poslužite vruće.

Pročitajte i:  Tradicionalni srpski doručak: Kako da pripremite autentični kačamak

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24.sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.