Naslovna Glavno jelo Slatki doručak: Francuski tost sa nutelom i bananom

Slatki doručak: Francuski tost sa nutelom i bananom

374
0
Foto: Shutterstock

Tost na ovakav način je najbolje da jedete svež i topao.

Sastojci:

  • 4 kriške tost hleba
  • nutela
  • 1 srednja banana, iseckana na tanke kolute
  • 2 velika jajeta
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašike cimeta
  • oko 2 kašike neslanog putera

Priprema:
Svaku krišku hleba namažite sa nutelom. Ravnomerno dodajte banane na dve kriške u jednakom, ravnom sloju. Na vrh stavite preostale kriške hleba (tako da je nutela  okrenuta nadole, dodirujući banane). U veću posudu stavite jaja, mleko, šećer, cimet i umutite da se sjedini. U veliki tiganj dodajte puter i zagrejte na srednje jakoj vatri da se rastopi. Nakon što se puter rastopio, umočite svaki sendvič u napravljenu smesu, sa obe strane i stavite sendviče u tiganj. Pržite otprilike 3-4 minuta po strani, ili dok blago ne poprime zlatnu boju sa obe strane.

Pročitajte i:  SVE IMATE U KUHINJI: Najlepši rolat od jabuka!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.