Naslovna Glavno jelo Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se priprema KAČAMAK, tradicionalan srpski doručak

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se priprema KAČAMAK, tradicionalan srpski doručak

4713
0
Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.

Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.

Sastojci:

  • 1 l vode ili mleka (po želji, a može i mešavina)
  • malo soli
  • 500g kukuruznog brašna (količina zavisi od toga koliko gust kačamak volite)

Priprema:

U litar provrelog, malo posoljenog mleka ili vode dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući.

Pročitajte i:  Do 500 dinara: Recept za kolač sa tajnim sastojkom koji sigurno niste koristili do sad za deserte (VIDEO)

Kada je kuvano, poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak, sir…

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.