Naslovna Glavno jelo Sezona je pečenih paprika: Predlozi za 7 jela sa ovim delikatesom

Sezona je pečenih paprika: Predlozi za 7 jela sa ovim delikatesom

4821
0
Foto: Shutterstock

Ako ste odlučili da pečene paprike upakujute u kese i ostavete u zamrzivač, donosimo vam recepte za jela koja mogu od njih da se spreme.

1. Belolučane paprike

Sastojci:

10 pečenih paprika
malo soli
malo maslinovog ulja
4 čena belog luka
veza svežeg peršuna

Priprema:
Paprike oljuštite i očistite od semenki. Zatim ih malo posolite i poređajte u činiju. Prelijte ih maslinovim uljem i usitnjenim belim lukom. Iseckajte svež peršun, pa stavite preko paprika.

2. Paprike sa kajmakom

Sastojci:

5 pečenih paprika
200 grama kajmaka

Priprema:
Paprike očistimo od kore i semenki. Zatim ih isečemo na trake, pa stavimo u keramički tiganj, na “suvo” da se malo proprže. Dodamo kajmak i ostavimo da se krčkaju još najviše 5 minuta. Kada se kajmak lepo rastopi, paprike se serviraju i jedu uz domaći hleb. So vam nije potrebna, jer kajmak obično bude slan.

3. Pohovane paprike punjene sirom

Sastojci:

10 pečenih paprika
200 grama sira
4 jaja; malo soli
malo bibera
malo brašna
malo ulja

Priprema:
Paprike očistite od kore i semenki. Zatim umutite sir (može i tvrdi i mrvljeni) i 2 jaja, posolite, pa tim filom napunite paprike. Svaku napunjenu papriku uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i sve pržite na malo ulja. Kada se isprže, stavljajte ih na ubrus da se ocede od viška masnoća.

4. Crveni pesto sos

Sastojci:

4 pečene paprike
so
beli luk
maslinovo ulje
orasi
stari sir

Priprema:
Očistite paprike i stavite ih u blender, zatim im dodajte očišćen beli luk (količina po želji), so, maslinovo ulje; stari sir po želji, orahe. Sve dobro sameljite. Ovaj crveni pesto sos možete mazati na krišku, stavljati kao preliv za testeninu ili jesti uz meso.

5. Španska pita

Pročitajte i:  Iz bakine kuhinje stiže ukusna poslastica - Kremasti voćni karpati (VIDEO)

Sastojci:

200 g slanine
200 g kiselih krastavaca
200 g pečenih paprika
250 g sira
200 šunke
4 jaja
prašak za pecivo
brašno
1 cela pavlaka
2 dl ulja

Priprema:
Sitno isecite slaninu, krastavce, sir, papriku i šunku. Razdvojite belanca od žumanaca. Mikserom umutite belanca pa dodajte žumanca, ulje, brašno, prašak za pecivo i posolite po ukusu. Umutite i dodajte pavlaku i isečene sastojke pa sve promešajte.
Tepsiju podmažite i pospite brašnom pa naspite smesu i pecite špansku pitu u rerni oko dvadeset minuta na umerenoj temperaturi.

6. Pica sa pečenim paprikama

Sastojci:

podloga za picu
pečene paprike
4 paradajza
so
biber
maslinovo ulje
100 g kačkavalja
100 maslina
origano

Priprema:
Paradajz oljuštite, pa iseckajte što sitnije. Propržite sa maslinovim uljem, soli, biberom. Zatim dobijeni paradajz sos stavite na podlogu za picu. Pečenu papriku očistite i isecite na trake. Poređajte je po pici. Isecite i kačkavalj na trake, pa i njega poređajte. Masline isecite sitno, pa ih stavite po vrhu, kao i origano. Pecite 10-ak minuta na umerenoj vatri.

7. Slana torta od pečenih paprika

Sastojci:

1 kg crvenih paprika
4 jajeta
300 g sitnog sira
1 kisela pavlaka
300 g šunke
100 g kačkavalja

Priprema:
Papriku očistiti od kore i semenki, pa posoliti. Umutiti jaja, pripremiti brašno i ispohovati paprike.
Sir sjediniti sa pavlakom, pa u vatrostalnu činiju ređajte: red paprike, red sira, red šunke i tako dok ne istrošite materijal. Zadnji sloj neka bude sir pa izrendajte kačkavalj po vrhu. Ostavite u frižideru oko sat vremena, pa onda secite i servirajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stil.kurir.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.