Naslovna Glavno jelo Savršenstvo ukusa za sve gurmane: Jota sa slaninom, krompirom, kiselim kupusom

Savršenstvo ukusa za sve gurmane: Jota sa slaninom, krompirom, kiselim kupusom

2221
0
Foto: Shutterstock

Jota je jelo dosta popularno u Istri, a glavni sastojci su kupus, pasulj, slanina, krompir.

Sastojci:

300 g kiselog kupusa
200 g zrelog krompira
150 g pasulja
500 g suvih dimljenih rebara
100 g suve masne slanine
30 g belog luka
2 kom. lovorov list
10 g soli
2 g svežeg mlevenog bibera

Priprema:
Kiseli kupus, oprana svinjska rebra i pasulj kuvajte odvojeno u vodi. Kada pasulj i kupus napola omekšaju, ocedite ih i kuvajte i dalje zajedno sa suvim svinjskim rebrima. Dodati lovor, so i biber i pripremljeni pešt (sitno seckana slanina sa ignječenim belim lukom). Kada su pasulj i rebra skuvani, dodati oguljen i na kockice narezan krompir. Kuvati dalje dok se krompir ne skuva.

Pročitajte i:  Staro tradicionalno jelo: Priprema se na Badnji dan, a jede na Božić (RECEPT)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.