Naslovna Glavno jelo Savršen nedeljni ručak: Pileći bataci u sosu od pečuraka

Savršen nedeljni ručak: Pileći bataci u sosu od pečuraka

6117
0
Foto: Shutterstock

Pileće meso je uvek dobar izbor za ručak, pogotovo ako je u sočnom sosu.

Sastojci:

5-6 pilećih bataka
70 g maslaca
400 g pečuraka
2 dl punomasne kisele pavlake
2 dl vina
biber
so
kašičica mlevene paprike
manji crni luk
lovorov list
kašika skrobnog brašna

Priprema:
Batke posolite i pobiberite. Pečurke očistite, pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine. Luk očistite i sitno iseckajte. U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac. Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu. Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto. Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke. Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.
Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku. Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.
Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.

Pročitajte i:  Taljatele sa piletinom, paprikom i paradajzom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: opanak.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.