Naslovna Glavno jelo SAVRŠEN GURMANLUK: Pikantna svinjska rebarca

SAVRŠEN GURMANLUK: Pikantna svinjska rebarca

951
0
Foto: Shutterstock

Ručak kojem ne mogu da odole ni deca ni odrasli.

POTREBNO JE

  • 1 kg svinjskih rebara,
  • glavica crnog luka,
  • lovorov list,
  • kašika majorana,
  • 2 kašike paradajz-pirea,
  • 2 kisela krastavčića,
  • kašika brašna,
  • 50 ml ulja,
  • voda

PRIPREMA

Rebra isecite na manje komade, operite ih, posolite i dobro istrljajte majoranom. Propržite komade mesa na vrelom ulju, dok ne porumene sa obe strane. Crni luk isecite na rebarca, dodajte mesu i dinstajte dok luk ne postane staklast.

Pročitajte i:  Ćufte u sosu od jogurta

Nalijte mlakom vodom da sve ogrezne, pa dodajte lovorov list i na kockice sečene krastavčiće. U paradajz-pire umešajte brašno i dodajte mesu. Sve prekrijte alu-folijom i pecite sat vremena na 180 stepeni. Sa rebarcima pecite i krompir.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.