Naslovna Glavno jelo Ručak za svačiji ukus: Piletina u proji

Ručak za svačiji ukus: Piletina u proji

1173
0
Foto: Shutterstock

Ukusan ručak za celu porodicu.

Sastojci:

500 g belog pilećeg mesa
250 g šampinjona
2 štapića celera
1 manja glavica crnog luka
3 kašike ulja
1 kašika brašna
200 ml mleka
1 kašika Vorčestir sosa
so i biber po ukusu

Za proju:

1 jaje
180 ml jogurta
3 kašike ulja
50 g brašna
60 g palente
1 kašičica praška za pecivo
so po ukusu

Priprema:
Piletinu iseckati na komade veličine zalogaja. U šerpi zagrejati ulje, dodati iseckano meso, pa ga uz povremeno mešanje propržiti da „pobeli“ sa svih strana, a zatim meso izvaditi iz šerpe i ostaviti na toplom mestu. Zagrejati rernu na 180C. Na istoj masnoći propržiti sitno seckani celer i crni luk. Kada povrće omekša i postane staklasto, dodati brašno, promešati, i odmah naliti mleko. Uz stalno mešanje na laganoj vatri, kuvati dok se ne zgusne. Dodati sos, so i biber po ukusu. Posudu dimenzija 20x20cm podmazati uljem, pa iuzručiti smesu od mesa i povrća. Za proju prvo umutiti jaje penasto mikserom, a zatim dodati jogurt i ulje, pa lagano sjediniti. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, so po ukusu, ulje i palentu. Sjediniti masu. Pripremljenu smesu za proju izliti ravnomerno preko mesa u posudi. Peći u zagrejanoj rerni oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo.

Pročitajte i:  Ručak za koji vam treba POLA SATA: Piletina sa povrćem

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: moje-grne.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.