Naslovna Glavno jelo RUČAK ZA PRAVE GURMANE: Pikantne lovačke šnicle sa pečurkama i pančetom

RUČAK ZA PRAVE GURMANE: Pikantne lovačke šnicle sa pečurkama i pančetom

248
0
lovacke_snicle.jpg

Za pripremu ovog fenomenalnog jela biće vam potrebno malo vremena i kvalitetni sastojci.

Potrebno je:

  • 400 g junećih šnicli
  • 400 g pečuraka
  • 150 g sitno seckane pančete
  • veća glavica crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 2 dl belog vina
  • brašno
  • ulje
  • ljuta tucana paprika
  • biber
  • lorber
  • peršun
  • senf

Pročitajte i: OTKRIVAMO: Ovo je TAJNA fenomenalnog MAĐARSKOG GULAŠA!!!

Priprema:

Izlupane juneće šnicle uvajati u brašno i kratko peći na vrelom ulju sa obe strane. Kad porumene i promene boju, izvaditi ih, držati sa strane, na toplom, a kad se i poslednje ispeku, vratiti u posudu u kojoj je pečeno. Naliti belim vinom, pobiberiti, dodati sitno iseckan beli luk i lorber i ljutu tucanu papriku i blago krčkati. Odvojeno, sitno na rebarca iseći crno luk, propržiti i dodati, takođe na listove isečene pečurke i pržiti desetak minuta. Spojiti pečurke sa šniclama i još pet minuta blago krčkati, uz povremeno dolivanje tople vode. Na tiganju reš ispržiti pančetu isečenu na kockice. Tako isprženu dodati na svaku šniclu prilikom serviranja. Služiti uz pirinač, knedle, kuvan krompir, makarone i obilje salate. Ove šnicle se mogu praviti i od veće količine, jer su još ukusnije kad se podgrevaju.

Pročitajte i:  Za brzu i laku večeru pripremite tortilje

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.