Naslovna Glavno jelo RUČAK ZA POLA SATA: Zapečeno jelo od krompira na carski način

RUČAK ZA POLA SATA: Zapečeno jelo od krompira na carski način

13162
0
Foto: Shutterstock

Savršen ručak koji se brzo sprema, a vrlo je ukusan i izdašan.

Potrebni sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 3,4 krompira
  • 200 g majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 50 g kačkavalja
  • so – po ukusu
  • biber – po ukusu

Način pripreme

Isecite pileći file na kriške debljine 1 centimetar, blago ih istucajte tučkom. Poređajte ih gusto na dno posude za pečenje i pospite solju i biberom po ukusu.

Oljuštite i isecite krompir na tanke kriške debljine 2 mm, začinite solju i biberom i promešajte. Poređajte kriške krompira preko mesa, tako da se preklapaju.

Pročitajte i:  GURMANSKI UŽITAK: Seljački krompir sa slaninom i kajmakom

Pomešajte majonez sa 1 kašičicom senfa i rasporedite ravnomerno preko krompira, odozgo pospite narendanim kačkavaljem.

Uvijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite tako 60 minuta.

Nakon toga odvijte posudu i zapecite dok se ne dobije blaga zlatasta preplanulost. Mnogo ukusno, nežno i sočno zapečeno jelo!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.