Naslovna Glavno jelo RUČAK ZA PETICU: Španska tortilja iz rerne

RUČAK ZA PETICU: Španska tortilja iz rerne

7222
0
Foto: Shutterstock

Ovo jelo je izdašno, a veoma, veoma ukusno.

Za 4 osobe:

  • 6 krompira (oko 1kg)
  • 6 jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 50 g graška
  • 3 čena belog luka
  • so i biber
  • ulje

Prilog:

  • krastavčići
  • zelene masline
  • feferoni
  • ajvar
  • sir
  • paradajz

Priprema:
Očistiti krompir i luk. Krompir iseći na kolutove, a luk sitno iseckati. Pomešati ih i pržiti 10 minuta na srednje jakoj vatri u dubljem ulju, uz povremeno mešanje. Potom krompir i luk izvaditi i staviti u cediljku da se ocede od suvišne masnoće.

U činiji umutiti jaja začinjena solju i biberom. Dodati sitno iseckan beli luk, grašak i papriku isečenu na kockice. Sve dobro promešati.

Pročitajte i:  VIDEO: Kad 1.000 ljudi proba najljuću papriku na svetu

Tepsiju obložiti pek papirom, pa po njemu rasporediti krompir i luk, pa preliti smesom od jaja. Sve lagano promešati i peći pola sata na 190 stepeni.
Špansku tortilju servirati uz krastavčiće, masline, feferone, pršutu po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.