Naslovna Glavno jelo Ručak za pamćenje: Italijanska piletina

Ručak za pamćenje: Italijanska piletina

4037
0
Foto: Shutterstock

Uz ovo meso možete da poslužite povrće kao prilog.

Sastojci:

1/2 kg belog pilećeg mesa
3 kašike maslinovog ulja
4 čena sitno seckanog belog luka
1 glavica sitno seckanog crnog luka
2 sveža isečena i očišćena paradajza
origano
bosiljak
so
biber po ukusu
sir mocarela

Priprema:
Filete belog mesa ispeći na jednoj kašiki maslinovog ulja po 5 minuta sa obe strane tako da porumene. Izvaditi ih i ostaviti na toplom. U isti tiganj dodati dve kašike ulja i popržiti beli i crni luk, dodati paradajz i začine, pa sve dinstati oko 15 minuta. Meso poređati u vatrostalnu činiju, preliti sa sosom od paradajza, prekriti listovima sira i zapeći u rerni tako da se sir istopi.

Pročitajte i:  Manjak holesterola u krvi izaziva agresiju i nezadovoljstvo - evo šta treba da uvedete u ishranu

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.