Naslovna Glavno jelo Ručak za koji vam treba POLA SATA: Piletina sa povrćem

Ručak za koji vam treba POLA SATA: Piletina sa povrćem

4981
0
Foto: Shutterstock

Možete da napravite za večeru ili ručak ovaj lagani obrok sa mesom i povrćem.

Sastojci:

2 kašike tamnog susamovog ulja
2 sitno seckana čena belog luka
2 kg pilećih grudi bez kostiju i kožice
1 brokoli bez stabljiki
pakovanje pečurki
3 šargarepe oguljene
1 kineski kupus iseckan
100g zelene boranije
2-3 kašike terijaki sosa

Priprema:
Zagrejte 1 kašičicu ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i promešajte. Stavite piletinu u tiganj i pecite 4 minute sa svake strane. Izvadite iz tiganja, narežite na trake, stavite na stranu.
Zagrejte preostalu kašiku ulja u tiganju na visokoj temperaturi. Dodajte povrće i terijaki sos. Pržite brzo dok povrće ne počne da se omekšava. Dodajte pileće trake, dobro sjedinite i nastavite da kuvate 2 do 3 minuta. Poslužite odmah.

Pročitajte i:  "Pametna" viljuška

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.