Naslovna Glavno jelo Ručak za desetku: Pljeskavice sa parmezanom

Ručak za desetku: Pljeskavice sa parmezanom

1256
0
Foto: Shutterstock

Poslužite uz salatu ili krompiriće.

Sastojci:

kašika maslinovog ulja
glavica crnog luka
2 čena belog luka
¼ šolje iseckanog peršuna
3 kašike rendanog parmezana
450 g mlevene ćuretine
¾ kašičice soli
pola kašičice mlevenog bibera

Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C, a pleh obložite aluminijumskom folijom i odozgo premažite malo ulja. U tiganju srednje veličine zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine, pa propržite crni luk oko pet minuta. Dodajte beli luk i pržite još oko minut. Mešavinu luka prebacite u posudu i ostavite da se prohladi. Zatim u to dodajte peršun, parmezan i meso, posolite i pobiberite. Kada dobro izmešate da se sve sjedini, rukama oblikujte manje pljeskavice i ređajte ih u pripremljen pleh. Pecite pljeskavice oko 17-20 minuta ili dok ne dobiju braonkastu boju.

Pročitajte i:  Iz bakinog kuvara: Vrhunska posna sarma (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.