Naslovna Glavno jelo Ručak spreman za 45 minuta: Svinjska jetra na mađarski način

Ručak spreman za 45 minuta: Svinjska jetra na mađarski način

1590
0
Foto: Shutterstock

Počastite sebe ovim mađarskim specijalitetom.

Sastojci:

500 g svinjske jetre
1 glavica crnog luka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
4 čena belog luka
4 kašičice paste od paradajza
100 g krupno seckane svinjske kobasice
50 g putera
1/2 kašičice crvenog bibera
sirov peršun za posipanje
so i crni biber po ukusu

Priprema:
Očistiti jetru i iseći je na trake. Kobasice iseći na ploške. Naseći luk na polumesece, a paprike na štapiće. Beli luk naseckati sitno. Ispržiti jetru na polovini putera pa je izvaditi. U istoj posudi rastopiti preostali puter i ispržiti kolutiće kobasica. Kad porumene, dodati luk i paprike. Promešati i dodati beli luk. Kad povrće omekša, dodati pastu od paradajza i crveni biber. Sipati 150ml vode i promešati. Vratiti jetru u tiganj i začiniti je solju i crnim biberom. Promešati.

Pročitajte i:  HIT MRŠAVLJENJE: Uz pomoć tečne dijete izgubite do 12 kg za dve nedelje

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: 24kitchen.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.