Naslovna Glavno jelo Kada nemate mnogo vremena za pripremu ručka: Kremasta piletina prvo skuvana pa...

Kada nemate mnogo vremena za pripremu ručka: Kremasta piletina prvo skuvana pa zapečena

4791
0
Foto: Printscreen domaćirecepti.net

Veoma lako se sprema, pa je odlično u onim danima, kada nemamo vremena da provodimo sate i sate u kuhinji.

Sastojci:

  • pileće meso, bilo da su bataci i karabataci, ili da je belo meso, sasvim je svejedno šta izaberete
  • 1 kašika suvog začina
  • prstohvat – dva soli
  • pola kašičice bibera
  • peršunov list ili začini po vašem ukusu (kari, kurkuma)
  • najmanje 200 ml pavlake za kuvanje, po želji može više
  • 50-100 ml ulja, odokativno

Priprema:

Batake ako je potrebno odvojimo od karabataka, katabatake zasečemo ili belo meso odkostimo. Uradite kako mislite da treba u zavisnosti kako spremate inače.

Poslagati sve u jednu dublju i veću šerpu, može to biti i duboki tiganj. Pospite suvim začinom i solju.

Dodajte ulje, otprilike sipajte, al nemojte piletinu zaliti kao da se kupa. Dodati dve čaše vode pa staviti na vatru da se prvo kuva i omekša, pa onda zapeče.

Pročitajte i:  Savršen ručak za celu porodicu: Zapečena boranija sa mlevenim mesom (VIDEO)

E sad ste uradili najveći deo posla, ostalo je jos kada provri da smanjite na srednju vatru i čekate da voda ispari. Usput povremeno okrenite.

Kada je voda isparila ostavite meso da se malo zapeče sa obe strane pa nalijte pavlaku za kuvanje, dodajte začine još po ukusu ili koje volite.

Ukoliko vam je to malo sosa uvek možete da uspete još pavlake, ali onda probajte da vidite da li je sve dovoljno slano.

Prokrčkajte još par minuta i to je to.

Uz piletinu požete poslužiti testeninu, bilo koju vrstu krompira, izaberite šta vam je najlakše.

Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: domaćirecepti.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.