Naslovna Glavno jelo Ručak na brzinu: Zapečene tikvice sa jajima po receptu mame Dore 

Ručak na brzinu: Zapečene tikvice sa jajima po receptu mame Dore 

9411
0
Foto: Shutterstock

Pogledajte kako da napravite savršen obrok za svoju porodicu, uz malo namirnica i vremena.

Potrebno je:

– 4 tikvice
– 4 jajeta
– malo brašna, mleka i parmezana

Uglavnom na jednu tikvicu ide jedno jaje.

Priprema

Izrendajte tikvice  u veliku činiju, posolite ih i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Iscedite tikvice od viška vode rukama i stavite ih u drugu činiju, dodajte jaja, malo brašna, mleka, rendani parmezan (sir ili bilo koji kačkavalj, po želji) i sve lepo promešajte. Možete dodati kao začin origano, peršun, mentu, šta god vam se sviđa.

Možete koristiti veći ili manji pleh koji ćete prethodno podmazati. Što je veći pleh to će smesa kada se ispeče biti tanja i naravno, trebaće joj manje vremena da se ispeče.

Pročitajte i:  Ukusno predjelo: Rolat sa kuvanim paradajzom (VIDEO)

Zagrejte rernu na nekih 180 stepeni C. Pecite polako dok se tikvice lepo ne zapeku i ne dobiju finu, smeđu boju.

Ovako zapečene tikvice služite sa feta sirom, krastavcem i paradajzom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: happychezmoi.blogspot.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.