Naslovna Glavno jelo Ručak na brzinu: TOP 3 jela koja se spremaju za 25 minuta!!!

Ručak na brzinu: TOP 3 jela koja se spremaju za 25 minuta!!!

37368
0
Foto: Shutterstock

S obrzirom na brz tempo života žene se sve više odlučuju za pripremu brzih obroka koji ne oduzimaju mnogo vremena.Ovo su tri najbolja recepta koji će biti gotovi za manje od pola sata.

1Đuveč iz rerne

Foto: Profimedia

Potrebno je:

  • 5 krompira
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 šolja pirinča
  • crni luk
  • šargarepa
  • seckani paradajz
  • malo paradajz pirea
  • vegeta
  • biber
  • so

Priprema:

Luk i šargarepu iseckajte, pa propržite na vrućem ulju. Zatim dodajte meso, biber i začine. Nakon što se malo udinsta dodajte paradajz na kockice i paradajz pire. Stavite začine po ukusu.

Oljuštite krompir i isecite ga na tanke krugove. U vatrostalnu posudu ređajte krompir, a onda odozgo opran pirinač. Preko njega stavljajte smesu sa mesom, pa ponovo odozgo krompir. Odozgo još malo vegete i malčice aleve paprike, ako je volite.

Zatim nalijte vodu, ne previše, samo da malo pređe krompir. Poklopite i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni. Pošto je meso već na pola gotovo, a krompiru ne treba više od 20 minuta da bude ukusan i mek, vaš ručak biće gotov za maksimalno 25 minuta.

Izvadite i kad se malo prohladi služite uz svežu kupus salatu.

2Musaka od pečuraka

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje šampinjona
  • 2 glavica luka
  • 150 g suve slanine
  • 100 g kobasice po izboru
  • 2 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • hleb (12 kriški)
  • 200 g mleka
  • 200 ml pavlake
  • 4 jaja
  • vegeta, peršun, so, biber
  • origano

Priprema:

Crni luk iseći na tanke kolutove, pa ga staviti na srednju vatru da se dinsta na malo ulja. Nakon toga dodati šampinjone koji su isečeni na listiće. Sačekati da pečurke malo puste vodu i onda dodati slaninu i kobacicu tanko isečenu na kockice i kolutiće. Dodati vegetu, so, biber, peršun sve po ukusu.

Pročitajte i:  SAVRŠENE: Domaće tulumbe iz rerne

Uzeti vatrostalnu posudu u koju ćete da pečete i u nju sipajte malo ulja. Potom poređajte kriške hleba, koje ste na kratko spustili u mleko. U zavisnosti od veličine posude trebaće vam 5, 6 kriški za podlogu.

Na hleb ćete staviti pripremljene šampinjone, pa ponovo poređajte red natopljenog hleba. Preko njih ponovo šampinjone. Sve prelijte mešavinom pavlake i jaja.

Sad je jelo gotovo i spremno za pečenje. Stavite vatrostalnu u rernu i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Vaši ukućani će biti oduševljeni.

3Pljeskavice od blitve

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.