Naslovna Glavno jelo Ručak koji se topi u ustima: Teleći medaljoni

Ručak koji se topi u ustima: Teleći medaljoni

439
0
Foto: Shutterstock

Za ovaj obrok vam treba samo 8 sastojaka.

Sastojci:

1 kg telećeg filea
150g pančete
1 čen belog luka
1 paket bukovače
0,03 l konjaka
50 g peršuna
so po ukusu
biber po ukusu

Priprema:
Iseći teleći file na manje medaljone i malo ih začiniti. Pančetom rolovati obod medaljona i probosti čačkalicom. Zagrejati tiganj i lagano pržiti sa svake strane po 2-3 minuta. Dok se meso peče, zagrejati tiganj i staviti malo putera. Kada se puter rastopio ubaciti bukovaču koju ste prstima kidali, nit po nit. Dodati i beli luk sečen na sitno i dinstati sve zajedno nekoliko minuta. Preliti konjakom i flambirati. Kada je alkohol ispario ubaciti medaljone i seckani peršun i sve zajedno ukrčkati par minuta. Servirati i uživati.

Pročitajte i:  ZDRAVO: Pastrmka u sosu od paradajza i začinskog bilja

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: ukusnoibrzo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.