Naslovna Glavno jelo Ručak koji osvaja: Zapečeno mleveno meso u pavlaci spremno za pola sata

Ručak koji osvaja: Zapečeno mleveno meso u pavlaci spremno za pola sata

8489
0
Foto: Shutterstock

Ako ne želite da provedete puno vremena u kuhinji ovo je idealan ručak za vas.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
2 praziluka
1 jaje
prezle 50 g
2-3 kašike maslinovog ulja
so
biber
suvi biljni začin

Za preliv:

2 jajeta
150 ml pavlaka za kuvanje
so

Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.
Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.
Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz sezonsku salatu.

Pročitajte i:  3 recepta koja svi mogu da naprave

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.zena.blic.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.